Gehandicaptenzorg vacatures

Werken in de gehandicaptenzorg

Een glimlach van een kind met het Syndroom van Down of een ‘dankjewel’ van jongere met een lichamelijke beperking. Als je iets ontvangt bij werken in de zorg dan zijn het wel dankbare mensen.

Als zorgprofessional weet je het als geen ander: werken in de zorg doe je met je hart. Als je werkt in de gehandicaptenzorg zijn er talloze mogelijkheden voor een baan waar jouw interesse naar uitgaat. Of je nu persoonlijk begeleider bent of verpleegkundige centraal staat de zorg voor de cliënt. Jij zorgt ervoor dat iemand in staat zijn leven te leiden en ondersteunt die persoon daarbij op alle mogelijke manieren. Met jouw specialisme als hulpverlener ben je goud waard.

Om dit werk te kunnen doen, moet je over verschillende vaardigheden beschikken. Ben je empathisch, flexibel, stressbestendig en kan je goed samenwerken? Dan ben je zeker geschikt voor een beroep in de gehandicaptenzorg.

Salaris in de gehandicaptenzorg

Uiteraard levert dit werk je meer op dan dankbare blikken van cliënten. Het ligt er natuurlijk aan wat voor werk je doet, maar als begeleider bijvoorbeeld ligt je salaris gemiddeld tussen de 1.200 en 3.000 euro. Uiteraard is je salaris afhankelijk van je ervaring en kennis.

Wil je in de gehandicaptenzorg gaan werken? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om een opleiding te volgen. Je kan kiezen voor de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL), de Beroepsopleidende Leerweg (BOL) of op een andere manier aan de slag als je al een diploma in bezit hebt.