Ouderenzorg

Werken in de Ouderenzorg

Echt iets betekenen voor een ander? Dat doe je in de ouderenzorg. Of je nu in de verpleging, in de verzorging of op een psychogeriatrische afdeling werkt, werken in de ouderenzorg doe je met je hart. Oké, het soms aanpoten. Maar je krijgt er ook heel veel voor terug.

In de ouderenzorg zijn er veel mogelijkheden om aan de slag te gaan. Je kan bijvoorbeeld aan de slag als verpleegkundige of verzorgende, maar ook als kok of maatschappelijk werker. Mogelijkheden genoeg. Natuurlijk staat in je werk vooral de zorg voor oudere cliënten centraal. Wat je ook doet, je zorgt ervoor dat ze een volwaardig leven kunnen leiden. Met jouw specialisme sta je elke dag klaar voor de ander.

Als er één ding belangrijk is in de ouderenzorg is dat je een hart van goud hebt. Verder moet je een beetje flexibel kunnen zijn, respect kunnen tonen voor je medemens en ben je ook niet te beroerd om je handen uit de mouwen te steken.

Salaris in ouderzorg

Uiteraard staat er ook wat tegenover. Afhankelijk van welke opleiding en welk beroep je kiest begint een salaris in deze sector al snel bij de 2.500 euro, dat kan oplopen tot 4.200 euro als je een op academisch niveau aan de slag gaat.

Op allerlei manieren kan je in de ouderenzorg aan ’t werk. Zelfs als je nog geen diploma hebt. Wat je ook gaat doen, er bestaan tal van mogelijkheden. Werken en leren, BBL(Beroepsbegeleidende Leerweg) , BOL (Beroepsopleidende Leerweg) of met een mbo- of hbo-diploma op zak.