Verpleegkunde

IRYS

Werken in de verpleegkunde

Ouderen die langdurig ziek zijn of een beperking hebben. Of ze nu (nog) thuis wonen of in een verpleeg- of verzorgingshuis. Daar draait het om in de Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg (afgekort VVT). Ben je helpende, (wijk)verpleegkundige of verzorgende IG? Eén ding staat vast: dit werk doe je met je hart!

Persoonlijke aandacht voor de cliënt staat centraal. Met jouw werk zorg je ervoor dat ouderen een volwaardig leven kunnen leiden. Je helpt bijvoorbeeld met het geven van medicijnen, het verzorgen van wonden en aankleden of douchen. Om dit werk te kunnen doen heb je dan ook vaardigheden nodig waarbij je oog hebt voor anderen. Het gaat niet zonder liefde en zorg voor je kwetsbare medemens. Natuurlijk heb je een hart van goud. Maar er is meer nodig. Zo ben je flexibel, deskundig en bereid een stapje extra te doen. Alleen op die manier kan je goed voor deze mensen zorgen

Salaris in verpleegkunde

Er bestaan diverse opleidingen om aan de slag te gaan in de VVT. Je kunt natuurlijk een mbo-opleiding tot verpleegkundige of verzorgende volgen. Toch is dat niet de enige manier om aan de slag te gaan in deze sector. Je kan namelijk ook een opleiding op maat volgen. Zo kunnen ook zij-instromers makkelijker aan de slag.

Afhankelijk van je beroep en werkervaring kan je salaris variëren. Het salaris begint bij 1.500 euro en kan oplopen tot 4.000 euro.