Vacatures Teamleider facilitair

Teamleider facilitair

Wat doet een teamleider facilitair?

Een teamleider facilitair of facilitair leidinggevende bepaalt in belangrijke mate de woon-, leef- en werkomgeving van cliënten, bezoekers en medewerkers binnen een zorginstelling. Je geeft dagelijkse leiding aan de facilitaire medewerkers en vrijwilligers van een zorglocatie. Je werkt daarbij op constructieve manier samen met collega-teamleiders en rapporteert aan de facilitair manager.

Een facilitair leidinggevende coördineert de facilitaire dienstverlening en bewaakt de voortgang en kwaliteit van de diensten die ondersteunend zijn aan het zorgproces.

Zijn er op facilitair vlak ontwikkelingen gaande? Dan wordt van een facilitair leidinggevende verwacht dat hij of zij deze ontwikkelingen doorvertaalt naar de dagelijkse zorgpraktijk. Tenslotte is het belangrijk dat een teamleider facilitair in staat is om het locatie- of instellingsbudget te bewaken en een bijdrage te leveren aan de totstandkoming van de begroting en het jaarplan.

Wat is de functieomschrijving van een teamleider facilitair?

Hoewel elke organisatie specifieke eisen, wensen en verwachtingen heeft ten aanzien van een teamleider facilitair, zijn een aantal kenmerken op bijna elke facilitaire leidinggevende in de zorg van toepassing zijn. Dit zijn:

  • Afgeronde HBO opleiding richting facilitaire dienstverlening
  • Enige jaren werkervaring in soortgelijke functie
  • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden
  • Kunnen aansluiten op de verschillende niveaus binnen een organisatie
  • Grote mate van zelfstandigheid
  • Goed organiserend en ondernemend vermogen
  • In staat om de identiteit en visie van een organisatie door te vertalen naar facilitaire werkzaamheden
  • Creatief, flexibel, innovatief en commercieel ingesteld
  • In staat om de facilitaire medewerkers binnen het team te inspireren en motiveren

Waar werkt een teamleider facilitair?

Een teamleider facilitair kan aan het werk bij zorgorganisaties in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg (VVT), GGZ, ziekenhuis of welzijn & dienstverlening. Een facilitair leidinggevende stuurt een facilitair team aan en legt verantwoording af aan de facilitair manager. Daarom zijn facilitaire teamleiders meestal werkzaam in wat grotere organisaties met meerdere facilitaire afdelingen.

Wat is het salaris van een teamleider facilitair?

Een teamleider facilitair verdient in Nederland ongeveer tussen € 2.500,– en € 3.500,– euro bruto per maand. De hoogte van het salaris van een facilitair teamleider wordt bepaald door onder andere de kennis en ervaring maar ook door de CAO van de organisatie waarvoor een facilitair teamleider aan de slag gaat. Ook het aantal facilitaire medewerkers waaraan een teamleider leiding geeft en de verantwoordelijkheden binnen een functie, spelen mee bij het bepalen van de hoogte van het salaris.

Zoek je een teamleider facilitair?

Ben je op zoek naar een teamleider facilitair met ervaring in de zorg? Kijk dan bij onze mogelijkheden wat wij voor je kunnen doen. Wij zijn specialist in de werving & selectie van facilitaire teamleiders en hebben meer dan 10 jaar ervaring met recruitment voor de zorg. Ook het inhuren van een interim teamleider of op basis van detachering behoort bij ons tot de mogelijkheden. Neem contact op met onze accountmanagers of stuur ons een bericht via het contactformulier.

0184-208210

Kom met ons in contact

Liever een andere functie?

Naast onze vacatures teamleider facilitair hebben we ook openstaande vacatures voor andere functies in de zorg. Denk hierbij aan een baan als Zorgmanager, Teamleider Intramuraal, Teamleider Zorginstelling, Zorgcoördinator, Clustermanager of aan vacatures in Jeugdzorg, Thuiszorg, Geestelijke Gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Ouderenzorg of Welzijn.

Bekijk alle vacatures