Irys voor werkgevers

Vertrekkend personeel

In een krappe arbeidsmarkt is het cruciaal om werknemers vast te houden aan je organisatie. Het binden en boeien van mensen kan enorm uitdagend zijn. En is daar wel tijd voor bij een zorgorganisatie waar de werkdruk heel hoog is? Naast het rekruteren en aannemen van nieuwe mensen is het heel belangrijk om aandacht te hebben voor je teamleden. Om ze te behouden, te binden en te boeien. De HR-kant van je werk kan soms een wat ondergeschoven kindje worden. Door juist wel tijd uit te trekken voor je team en je collega’s ontstaat binding. Uit een recent onderzoek van Pensioenfonds Zorg & Welzijn blijkt dat de voornaamste vertrekreden van zorgpersoneel te maken heeft met het management van de zorginstelling. Maar ja, hoe maak je die tijd vrij?

Consequenties?

Verspilde tijd

Jij en je team moeten iedere keer nieuwe collega’s inwerken. En voor je het weet zijn ze weer weg. Verspilde tijd..

Onvoldoende kansen

Mensen kunnen zich onvoldoende ontplooien en komen vast te zitten in je organisatie. De kans dat ze verder gaan kijken bij een andere organisatie is groot.

Stijgende wervingskosten

De wervingskosten voor het vinden van nieuwe collega’s neemt fors toe.

Rijksoverheid: "De uitstroom van medewerkers is te hoog"

“Binnen twee jaar is 43 procent van de nieuwe medewerkers weer vertrokken”, zegt een adviescommissie onder leiding van Doekle Terpstra, voormalig onderwijsbestuurder. bron: zorgenz.nl

Onze oplossingen

Irys helpt jou met je hr-werkzaamheden. Samen maken we een goed uitgedacht ontwikkelingsplan en opleidingsdoelstellingen, waardoor werknemers zich kunnen ontwikkelen. Zo kunnen we je helpen om eerst een beter zicht te krijgen van wat er speelt in je team. Om skills en competenties in kaart te brengen, zodat je ook goed weet waarop je kunt gaan sturen. Dat geeft voor iedereen meer werkplezier!

HR uitbesteden

Opleidingsplan

Loopbaancoaching

In gesprek over jouw uitdaging?

Welke dagelijkse frustratie ben jij liever kwijt dan rijk? Of wil je gewoon eens weten wat wij voor je kunnen betekenen? Laat gerust je gegevens achter en wij bellen je terug!

0184-208210

Neem contact op