Vacatures locatiemanager

Vacature locatiemanager

Wat doet een locatiemanager?

Een locatiemanager is verantwoordelijk voor de algemene gang van zaken, de kwaliteit van zorg en bedrijfsvoering op één of meerdere locaties van een zorgorganisatie. Je draagt actief bij aan de doorontwikkeling van een zorgorganisatie door het initiëren en uitvoeren van zorgprojecten. Naast het uitvoeren van deze managementtaken kan een locatiemanager verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van het personeelsbeleid.

Een locatiemanager werkt nauw samen met de zorgmanager die verantwoordelijk is voor de inhoud en uitvoer van zorgplannen. Ook het uitvoeren van beleidstaken behoort vaak tot de werkzaamheden van een locatiemanager. Denk hierbij aan het formuleren van het jaarplan van de locatie en het zorgdragen voor de juiste implementatie van nieuwe zorgarrangementen.

De locatiemanager onderhoudt het contact met andere locatiemanagers en partners in de zorgketen. Je laat je informeren door (cliënten)raden, neemt deel aan raadsvergaderingen en bent integraal verantwoordelijk voor het beheer van personeel, budget en middelen. Hierbij informeert de locatiemanager de directie over onder-of overbesteding en doet voorstellen voor de jaarbegroting.

Wat zijn de functie-eisen van een locatiemanager?

Hoewel elke functie en elke organisatie specifieke wensen en verwachtingen heeft ten aanzien van een locatiemanager, zijn er een aantal algemene functie-eisen die op bijna elke locatiemanager in de zorg van toepassing zijn. Dit zijn:

  • Kennis , inzicht en vaardigheden op het gebied van zorgverlening, management en organisatiekunde
  • Minimaal drie jaar ervaring in een soortgelijke functie
  • HBO of academisch werk- en denkniveau
  • Actuele kennis van de ontwikkelingen in het vakgebied zorg
  • Een gezonde dosis ondernemingszin
  • In staat om beleidsmatig in te spelen op maatschappelijke behoeften in de samenleving
  • Vertaalt op de juiste wijze de zorgvisie naar de praktijk
  • Goede sociale vaardigheden en kan medewerkers motiveren
  • Probleemoplossend vermogen en organisatorisch inzicht

Waar werkt een locatiemanager?

Locatiemanagers werken bij zorgorganisaties in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg (VVT), GGZ of welzijn & dienstverlening met meestal meerdere locaties. Dit zijn vaak grote en complexe zorgorganisaties. Management skills en goede sociale vaardigheden zijn daarom belangrijke eigenschappen van een goede locatiemanager.

Wat verdient een locatiemanager?

Een locatiemanager verdient in Nederland gemiddeld € 3.464,– bruto per maand (bron: Indeed.nl). De onderlinge verschillen tussen specifieke functies zijn echter groot. In de praktijk wordt de hoogte van het salaris van een locatiemanager bepaald door onder andere de kennis en ervaring van de locatie manager. Daarnaast kijkt men naar het aantal locaties dat de locatiemanager aanstuurt, het aantal mensen waar de locatiemanager leiding aangeeft en de verantwoordelijkheden binnen een functie.

Zoek je een locatiemanager?

Ben je op zoek naar een locatiemanager met ervaring in de zorg? Kijk dan bij onze mogelijkheden. Wij zijn specialist in de werving & selectie van locatiemanagers en hebben meer dan 10 jaar ervaring met recruitment voor de zorg. Naast werving en selectie hebben wij ook een actuele portefeuille met interim locatiemanagers die direct inzetbaar zijn. Ook het inhuren van een locatiemanager op basis van detachering behoort bij ons tot de mogelijkheden. Neem contact op met onze accountmanagers via 0318 – 495 312 of stuur ons een bericht via het contactformulier.

0184-208210

Kom met ons in contact

Liever een andere functie?

Naast onze vacatures locatiemanager hebben we ook openstaande vacatures voor andere functies in de zorg. Denk hierbij aan een baan als Zorgmanager, Teamleider Intramuraal, Teamleider Zorginstelling, Zorgcoördinator, Clustermanager of aan vacatures in Jeugdzorg, Thuiszorg, Geestelijke Gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Ouderenzorg of Welzijn. Wij helpen graag bij het vinden van jouw droombaan!

Bekijk alle vacatures