20 december 2022

Chauffeur Martin is nu gehandicaptenbegeleider

Jarenlang werkte Martin van der Giessen in de logistiek. Totdat hij de kans kreeg om in de zorg te gaan werken. “Als zij-instromer was het niet eenvoudig om een werkplek te vinden, maar het was de moeite waard.” 

Voordat hij aan de slag ging in de zorg was hij actief als logistiek medewerker, (heftruck)chauffeur en magazijnmedewerker.  “Ik heb veel in de metaalsector gewerkt. Vooral als logistiek medewerker, maar je kan zeggen dat ik van alles heb gedaan in de logistiek.” 

Nu werkt Martin als gehandicaptenbegeleider bij een zorginstelling in Rotterdam. “Tijdens mijn werk in de logistiek kwam ik al in aanraking met de zorg. Ik werkte al veel in zorginstellingen, want ik was bezig met het vervoer van hulpmiddelen voor patiënten. Dat wekte mijn interesse om ook in de zorg te gaan werken.” 

Betekenis  

Door Irys kreeg hij uiteindelijk de kans om over te stappen naar de gehandicaptenzorg. Maar waarom heeft hij die keuze gemaakt? ““Wat mij trok in mijn nieuwe werk was het van betekenis zijn voor de ander. Daarnaast merkte ik dat ik snel en makkelijk een klik had met de bewoners van de organisaties waar ik kwam.” 

De eerste werkdag was desondanks best even pittig, erkent Martin. “Ik kreeg ontzettend veel informatie en had een kennismaking met de bewoners. Maar ik werd door mijn collega’s goed begeleid.” 

Overigens gaat Martin naast zijn werk ook nog een opleiding tot begeleider gehandicaptenzorg volgen. “Daar heb ik enorm veel zin in. Het zal best wennen zijn om één dag in de week naar school te gaan, maar ik ben in ieder geval erg gemotiveerd.” 

Zij-instromer 

Ook de begeleiding van Irys beviel hem goed. “Ze luisterden goed naar mijn verhaal en namen de tijd voor mij. Ik ben blij dat ze voor mij als zij-instromer een plek hebben gevonden.” 

Uiteindelijk is de Ambachter erg blij met zijn keuze voor de zorg. “Ik zou ook iedereen adviseren die er weleens overdenkt om de overstap te maken, dit serieus te onderzoeken. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk en het geeft mij veel voldoening.” 

Werk nu niet in de zorg, maar wil je dat wel? Neem dan eens contact op met Huib, Marianne of Jenneke 

 


Terug naar het overzicht