2 augustus 2022

Daniël vertelt over zijn ervaring met Irys

Sinds april 2022 werkt Daniël als Beleidsadviseur bij Huize Winterdijk in Gouda. In deze blog vertelt hij meer over zijn zoektocht naar een nieuwe vaste baan in de zorg. 

‘Ik ben Daniël Otterspeer, 37 jaar oud en woon in Krimpen aan de Lek. Na een lange tijd geen betaalde baan gehad te hebben, heb ik via Irys een mooie baan gevonden bij Huize Winterdijk te Gouda.

Ongeveer twee jaar geleden heb ik intensief gerevalideerd. In de periode daarop ben inkoopcoördinator geworden van een streekwinkel en ondertussen ben ik intensief gaan bewegen om mijn conditie te verbeteren. Deze periode heb ik ook gebruikt om uit te zoeken waar de grenzen liggen van mijn belastbaarheid. Op een bepaald moment werd duidelijk dat het mogelijk was meer verantwoordelijk en uitdaging te zoeken.

Belangrijke punten in mijn zoektocht waren: heel graag weer (betaald) aan de slag willen, de belastbaarheid, voldoende uitdaging en liever onder de mensen op locatie werken dan thuis. Omdat ik WO-bestuurskunde heb gedaan heb ik genoeg uitdaging nodig om voldoening te halen uit mijn werkzaamheden. In januari kon ik aan de slag bij de klantenservice van de Rijksdienst voor ondernemend Nederland, maar dit was vooral thuiswerken en het zou al snel onvoldoende uitdaging bieden.

In februari kwam ik op Marktplaats de vacature van Medewerker kwaliteit en veiligheid tegen bij Irys voor Huize Winterdijk, 16 uur per week. Ik was gelijk enthousiast: een uitdagende functie die perfect paste bij mijn belastbaarheid. Het contact met Marianne Otterspeer (geen familie trouwens) was snel gelegd. De eerste indruk van Irys was dat ze anders te werk gaan dan vergelijkbare organisaties: ze nemen de tijd voor je, zijn eerlijk, komen afspraken na, etc.

Toen mocht ik op gesprek bij Huize Winterdijk. De gesprekken liepen goed, maar er was nog onduidelijkheid over de invulling van de functie, omdat deze vrij breed opgesteld was. Na overleg tussen Irys en Huize Winterdijk is er een knip aangebracht tussen beleid en kwaliteit. Uiteindelijk is aan mij de functie ‘’beleidsadviseur’’ voorgesteld voor 16 uur per week, hier was ik erg blij mee. Ik had het gevoel dat Irys mijn kwaliteiten zag, en de juiste functie voor mij zocht. In deze periode heb ik veel contact gehad met Huib Klijn van Irys. Het detacheringscontract dat afgesloten is loopt 1 jaar, met de intentie dat ik daarna in vaste dienst treed bij Huize Winterdijk.

Op 20 april ben ik gestart en momenteel werk ik er alweer 3 maanden. Ik heb eerst een tijdje meegelopen met verschillende overleggen en afdelingen. Sindsdien komen er steeds wat taken bij. Momenteel houd ik mij bijvoorbeeld bezig met vpt-beleid, domotica, jaarplannen, vastgoed, etc. Het zijn leuke en afwisselende werkzaamheden. Omdat het een nieuwe functie is binnen Huize Winterdijk, is het wel zoeken wat mijn rol precies is. Onlangs hebben Marianne Otterspeer en ik een eerste evaluatie gehad en dit goed doorgesproken. Ik ervaar de communicatie als eerlijk, open, constructief en prettig. Ze zijn bereikbaar en denken mee, waardoor ik me gesteund voel. Het is prettig om iemand buiten de organisatie te hebben die met me mee kan denken.’


Terug naar het overzicht