3 mei 2023

Jelmer verruilt pizza’s voor ouderen

Jelmer heeft vanaf mei een nieuwe uitdaging gevonden. Hij gaat als teamleider Ouderenzorg werken. Jarenlang werkte hij met pizza’s en gaf hij sturing aan jongeren van 15 tot 21 jaar. ‘Ik dacht al langere tijd na over een carrière switch, met behulp van Irys is dit eindelijk gelukt’. 
Werken met mensen 

Jelmer houdt van werken met mensen, dat was vanaf het begin duidelijk. In zijn vorige functie als Regiomanager heeft hij dagelijks contact met werknemers vanuit acht verschillende vestigingen. En in zijn vrije tijd zit hij ook niet stil, hij geeft sporttraining en is graag onder de mensen.  ‘De overstap naar de zorgsector knaagde al een tijdje, maar hoe precies was nog niet duidelijk’.  

Uiteindelijk kwam Jelmer in contact met Marianne van Irys. ‘We hebben verschillende vacatures en opties besproken en elkaar hierdoor goed leren kennen’. Zo zijn er meeloop dagen ingepland bij verschillende bedrijven zodat Jelmer kon proeven wat echt bij hem past.  

Ouderenzorg 

Uiteindelijk kwam Jelmer terecht bij de Ouderenzorg, ‘Ik had niet gedacht dat ik uiteindelijk in de ouderenzorg terecht zou komen’. Na het leren kennen van de organisatie en verschillende goede gesprekken, bleek dit de juiste match. De overlap tussen de twee functies?  “Beide gevallen ben je bezig met de aansturing van teams, hoe je deze mensen optimaal laat functioneren en de werkomstandigheden voor iedereen goed houdt”. 

De begeleiding en het contact met Marianne in dit traject is hem goed bevallen, “bij Irys denken ze goed met je mee en hebben ze het geduld om te gaan voor een goede match, ook als zij-instromer” 

Wat betreft Marianne is dit een juiste keuze van de organisatie: “Door de arbeidskrapte moeten organisaties creatiever kijken, en juist ook de mensen zonder zorgachtergrond een kans geven. Dit kan een frisse wind zijn door je organisatie.” 

Werk je nu niet in de zorg, maar zou je dat wel willen? Of zoek je juist personeel voor jouw organisatie? Neem dan contact op met Irys 


Terug naar het overzicht