4 april 2022

Verpleegkundige Janette helpt de zorg verder op weg

Een zorgmedewerker in een verpleeghuis coachen om haar beter te laten worden in haar werk. Dat is wat verpleegkundige Janette Paans op projectbasis doet voor Irys. “Dit project is voor mij geslaagd als zij haar werk vol passie en plezier kan uitvoeren.”

Ook als het even niet lekker loopt in het werk staan de mensen van Irys klaar om te helpen. Iedere werknemer is voor de zorgbemiddelaar van waarde. Precies de reden dat de recruiters van Irys hulp inriepen van Janette, een ervaren HBV-verpleegkundige met ervaring in de ouderenzorg. “Ze vroegen aan mij of ik een door hen geplaatste zorgmedewerker kon ondersteunen. Aan mij werd gevraagd om coaching-on-the-job te geven en daarover advies te geven aan het verpleeghuis. Irys heeft deze medewerker de helpende hand geboden om de zorgorganisatie te ontlasten in begeleidende werkzaamheden. We zien in de praktijk dat er een tekort is aan praktijkopleiders en op deze manier willen wij zorgorganisaties tegemoet komen.”

Sinds januari ondersteunt Janette de verpleeghuismedewerker door af en toe een ochtend- of avonddienst met haar mee te draaien. “Tijdens haar werk op een woongroep voor acht mensen met dementie kijk ik mee hoe zij haar werk doet. Tijdens haar dienst moet zij die mensen verzorgen. Bijvoorbeeld hen wassen, hen op bed leggen of ontbijten of lunchen. Ik observeer en kijk wat er goed en fout gaat. Op basis van mijn ervaring en kennis geef ik haar dan tips en adviezen.”

De zorginstelling profiteert ook van de kennis en kunde van Janette. Uiteindelijk komen de resultaten en adviezen bij de organisatie terecht. “Op basis van mijn observaties en ervaringen schrijf ik een verslag. Dat deel ik met de werknemer, Irys en de opdrachtgever. Zo werken we toe naar een goede oplossing voor een alle betrokkenen: een werknemer die het werk met passie en plezier uitvoert.”

Zo investeert Irys dus in werknemers én de zorgorganisaties waar zij werken. “Het doel van Irys is om een structurele oplossing aan te bieden voor zorgorganisaties om de PNIL-kosten (kosten voor personeel dat niet in loondienst is) te drukken. Daar heeft zowel de werknemer als de zorgorganisatie baat bij.”

Intussen staat Janette weer open voor een nieuwe opdracht. “Ik sta open voor een nieuwe uitdaging waarbij ik een bijdrage kan leveren aan de stabiliteit en voortgang van de zorg.”

 


Terug naar het overzicht