10 november 2021

Helpende Elly na 25 jaar via Irys terug in de zorg!

Na een periode van 25 jaar ging Elly de Wildt weer aan de slag in de zorg. Dit jaar najaar trad ze in vaste dienst als helpende bij Present. “Het voelde voor mij als thuiskomen.”

De terugkeer naar de zorg bevalt Elly uitstekend. Inmiddels werkt ze alweer een aantal maanden als helpende in een verzorgingstehuis van Present in de Alblasserwaard. “Afgelopen najaar ben ik zelfs in vaste dienst getreden. Misschien kan ik in de toekomst nog wel verder ontwikkelen en krijg ik wellicht nóg meer vrijheid van handelen in de zorg.”

Het contact met Irys kwam tot stand omdat ze weer aan ’t werk wilde. “Ik had al gesolliciteerd bij een verzorgingshuis in mijn woonplaats Hardinxveld. Via via kwam ik toen bij Irys terecht. Het was voor mij makkelijk dat andere mensen mij hebben geholpen in de zoektocht naar een nieuwe baan. Je hoeft er weinig voor te doen. Alles wordt voor je geregeld. Het sollicitatieproces voelde heel vertrouwd. Daarom wist ik dat mijn sollicitatie in ieder geval in goede handen was.”

Na het volgen van een medicatiecursus kon ze zo weer aan de slag. “Het is goed dat ik dat heb gedaan. Alles wordt weer opgefrist en na het halen van de cursus krijg je meer verantwoordelijkheid en vrijheid om dingen te doen. Het is wel wat veranderd dan vroeger, helpenden mogen veel meer dan 25 jaar geleden. De verzorgenden doen nu de handelingen zelf. Bijvoorbeeld wondverzorging of katheters zetten.”

Al met al is de terugkeer voor Elly een goede keus. Anderen zou ze het ook zeker adviseren. “Altijd doen. Het voelde voor mij als thuiskomen. Het was geweldig! Toen ik de eerste bewoner weer ontmoette wist ik weer: dit heb ik al die tijd gemist.”

 


Terug naar het overzicht